top of page
Mökkiläiseksi?

 

Kiinnostaako siirtolapuutarhamökki? Hyvä harrastus se on, ei voi kuin suositella. Mukavaa puuhaa riittää ja touhu on huomattavasti sosiaalisempaa kuin perinteisellä suomalaisella korpimökillä oleilu. Toisaalta, jos joskus seura alkaa kyllästyttää, omalla palstallaan saa halutessaan olla aika lailla rauhassa.

 

Sulkurannan siirtolapuutarhan mökit ovat omistuspohjaisia eikä niitä voi vuokrata. Ainoa mahdollisuus päästä mökkiläiseksi on siis ostaa mökki. Kaupat tehdään suoraan myyjän ja ostajan välillä, mutta vuokraoikeuden siirto pitää hyväksyttää Jyväskylän kaupungilla: kauppakirja toimitetaan osoitteeseen niina.tourunen@jyvaskyla.fi. Käytännössä ainoa este siirrolle voisi olla ostajan asuinpaikka: ostajan on oltava kirjoilla Jyväskylässä.

 

Kauppahinta on ostajan ja myyjän välinen asia. Koska mökkien ikä, kunto ja varustus vaihtelevat, on hinnoissakin suuria eroja.

 

Siirtolapuutarhamökin kauppahinnasta maksetaan valtiolle 4 %:n varainsiirto-vero. Kun kaupunki on hyväksynyt mökkikaupan, uusi mökkiläinen ottaa yhteyttä yhdistyksen sihteeriin (sihteeri.sulkuranta@gmail.com) ja liittyy yhdistyksen jäseneksi. Liittymismaksu on tällä hetkellä 800 eur / mökki (v. 2022)  ja tämän jälkeen maksetaan yhdistykselle vuotuinen jäsenmaksu (v. 2022)
22 eur / jäsen  sekä palstakohtainen huoltovastike 240 eur (v. 2022). Mökin käyttämästä sähköstä maksetaan kulutuksen mukaan, samoin mahdollisesta talousvedestä. Muita palstasta koituvia kuluja ovat kaupungille maksettava tonttivuokra, Mustankorkea Oy:n perimä jätehuollon perusmaksu (v. 2021 18,60 e) ja kiinteistövero.

Mökkejä tulee joskus myyntiin lehti-ilmoituksin ja asunnonmyyntisivustoille, mutta parhaiten mökin löytää seuraamalla alueen ilmoitustauluja – etenkin ns. juhlakentän vieressä olevaa taulua. Tämän sivun alareunassa saattaa myös olla myynti-ilmoitus tai pari. Huomaa kuitenkin, että kaikkia myynnissä olevia mökkejä ei välttämättä ole ilmoitettu sivuston ylläpidolle. ”Halutaan ostaa” -ilmoituksia emme julkaise.

 

Toivotaan, että mökki löytyy!

 

P.S. Sulkurantalaiset huolehtivat yhteisten alueiden ja rakennusten kunnossapidosta talkoilla. Vuosittainen talkoovelvoite on tällä hetkellä 10 tuntia / palsta. Talkootyö onkin uudelle mökkiläiselle hyvä tapa tutustua alueen väkeen ja kaikkeen toimintaan. Mikäli talkoovuoroaan ei pysty hoitamaan, on talkoot korvaava maksu 12 e / tunti. Kaupanteossa on hyvä sopia, vastaako talkoovelvoitteesta myyjä vai ostaja. Lisäksi saunan lämmitys- ja pesuvuorot (2 kertaa) osuvat kunkin mökin kohdalle noin kerran kuudessa vuodessa.

Oletko myymässä mökkiäsi?
 

Mökistäsi voidaan laittaa myynti-ilmoitus tälle sivulle. Laita tulemaan ilmoituksen teksti ja mahdolliset kuvat sivuston ylläpitäjille (sähköpostiosoitteet löydät tämän sivun alatunnisteessa olevan linkin kautta). Ilmoitus on maksuton, kun lupaat infota ylläpitoa heti kun mökki on myyty.

 

Tiedot mökkikaupassa tarvittavista papereista ja ostajalle välitettävistä ohjeista löydät jokaiseen mökkiin jaetusta Mökkiläisen oppaasta. Oppaan sähköinen versio löytyy myös tämän sivuston Jäseninfo-osiosta.

bottom of page