Mökkiläiseksi?

 

Kiinnostaako siirtolapuutarhamökki? Hyvä harrastus se on, ei voi kuin suositella. Mukavaa puuhaa riittää, ja touhu on huomattavasti sosiaalisempaa kuin perinteisellä suomalaisella korpimökillä oleilu. Toisaalta, jos joskus seura alkaa kyllästyttää, omalla palstallaan saa halutessaan olla aika lailla rauhassa.

 

Sulkurannan siirtolapuutarhan mökit ovat omistuspohjaisia eikä niitä voi vuokrata. Ainoa mahdollisuus päästä mökkiläiseksi on siis ostaa mökki. Kaupat tehdään suoraan myyjän ja ostajan välillä, mutta vuokraoikeuden siirto pitää hyväksyttää Jyväskylän kaupungilla. Käytännössä ainoa este siirrolle voisi olla ostajan asuinpaikka: ostajan on oltava kirjoilla Jyväskylässä.

 

Kauppahinta on ostajan ja myyjän välinen asia. Koska mökkien ikä, kunto ja varustus vaihtelevat, on hinnoissakin suuria eroja.

 

Siirtolapuutarhamökin kauppahinnasta maksetaan valtiolle 4 %:n varainsiirtovero. Uusi mökkiläinen ottaa yhteyttä yhdistyksen sihteeriin heti, kun kaupunki on hyväksynyt mökkikaupan, ja liittyy yhdistyksen jäseneksi. Liittymismaksu on tällä hetkellä (v. 2016) 800 euroa, ja tämän jälkeen maksetaan yhdistykselle vuotuinen jäsenmaksu sekä kaupungille tonttivuokra. Yhdistyksen jäsenmaksu ja tonttivuokra ovat yhteensä luokkaa muutamia satoja euroja vuodessa.

Mökkejä tulee joskus myyntiin lehti-ilmoituksin, mutta parhaiten mökin löytää seuraamalla alueen ilmoitustauluja – etenkin ns. juhlakentän vieressä olevaa taulua. Sinne voi laittaa myös 'halutaan ostaa' -ilmoituksen. Tämän sivun alareunassa saattaa myös olla myynti-ilmoitus tai pari. Huomaa kuitenkin, että kaikkia myynnissä olevia mökkejä ei välttämättä ole ilmoitettu sivuston ylläpidolle. 'Halutaan ostaa' -ilmoituksia emme julkaise.

 

Toivotaan, että mökki löytyy!

 

P.S. Sulkurantalaiset huolehtivat yhteisten alueiden ja rakennusten kunnossapidosta talkoilla. Vuosittainen talkoovelvoite on tällä hetkellä 10 tuntia/mökki. Talkootyö onkin uudelle mökkiläiselle hyvä tapa tutustua alueen väkeen ja kaikkeen toimintaan.

Mökki vanhalta puolelta

 

Myytävänä ihana, siisti siirtolapuutarhamökki edullisesti vanhalta puolelta. Mökkiä on hoidettu vanhaa henkeä säilyttäen. Aurinkoinen reunatontti, 375 m2, rajoittuu luontonäkymään. Tontilla kasvihuone, terassi, grillauskatos ja varasto, jossa kompostivessa. Mökissä sähköt, kasteluvesi tulee tontille, talousvesi noudetaan yhteiseltä kaivolta. Tasaisella tontilla hedelmäpuita, marjapensaita, viiniköynnöksiä ja perennoja.

 

Tässä tilaisuus toteuttaa unelmasi!

Soittele: Satu Saarikko

p. 050 324 8558

 

Mökki ”uudelta puolelta”

 

Myydään vuonna 1993 rakennettu avara ja valoisa mökki Lepokaarelta. Mökkiin tulee sähköt sekä juomavesi. Noin 400 neliön tontti avautuu etelään ja rajoittuu takaosastaan puistoalueeseen. Pihalla istutuksia, omenapuita, marjapensaita sekä mm. päärynäpuu. Pihalla myös ulkovarasto, johon tulee sähköt, sekä ulkohuussi.

 

Lisätietoja:

 

Oletko myymässä mökkiäsi?
 

Mökistäsi voidaan laittaa myynti-ilmoitus tälle sivulle. Laita tulemaan ilmoituksen teksti sivuston ylläpitäjille vaikka sivun alatunnisteessa olevan linkin kautta avautuvalla lomakkeella. Jos haluat ilmoitukseesi kuvan tai pari, sekin onnistuu – mainitse asiasta ilmoitustekstiä lähettäessäsi. Ilmoitus on maksuton, kun lupaat ilmoittaa ylläpidolle heti kun mökki on myyty.

 

Tiedot mökkikaupassa tarvittavista papereista ja ostajalle välitettävistä ohjeista löydät jokaiseen mökkiin jaetusta Mökkiläisen oppaasta. Oppaan sähköinen versio löytyy myös tämän sivuston Jäseninfo-osiosta.

Sulkurannan siirtolapuutarhayhdistys ry

 

Puutarhanranta 5, 40520 Jyväskylä

Puheenjohtaja: Saila Remus-Heimonen

p. 045 2660303

Sihteeri: Virpi Mononen

Taloudenhoitaja: Hilkka Kaipainen

 

Sivuston ylläpito: Matti Karhula ja Pauliina Kolari

Keskustelufoorumi ja kuvagalleria Sulkurannan Facebook-sivuilla (suljettu ryhmä, linkki oheisessa kuvakkeessa)

 

  • Facebook Classic

Napsauta tästä, kun haluat lähettää viestin puheenjohtajalle, sihteerille, taloudenhoitajalle tai sivuston ylläpidolle.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now